Er du glad for børn og samtidig ferm med en fotolinse? Hvorfor så ikke gøre din passion for fotografering til din levevej som børnefotograf? Du har trods alt tydeligvis de påkrævede kompetencer. Det bør dog noteres, at det på ingen måde er let at blive selvstændig fotograf. Læs med her. Vi har nemlig sammensat en guide til hvordan du kommer i gang som selvstændig børnefotograf.

Har du pædagogisk tække?

Lad det være sagt med det samme: Skal du have succes som børnefotograf, så skal du mestre mere end blot det at tage flotte billeder. Et job som selvstændig børnefotograf kalder nemlig på en større palette af kompetencer. En af disse er pædagogiske kompetencer. Det kan nemlig være lidt af en udfordring at få børnene til at stille op til fotosessionen frivilligt. Nogle fotografer mestrer det dog, f.eks. ved at medbringe en sjov gummiand, eller ved at føre sig frem som en anden Disney-figur. Måske har du også lignende evner? I så fald kunne det sagtens tænkes, at dit næste job skulle være som selvstændig børnefotograf.

Børnene skal tage sig ud fra deres bedste side

Det er en god idé hvis børnenes forældre Kids Brand Store køber nyt flot tøj til poderne inden deres fotografier skal tages. Så kan de nemlig tage sig flottest muligt ud. På omtalte webshop kan forældrene købe nyt og moderigtigt tøj til både piger og drenge. Alt fra T-shirts og jeans, til jakker og hættetrøjer kan købes her.

Som børnefotograf skal du have et øje for motiver samt en masse andre kompetencer. Du skal blandt andet kunne indgå i dialog med børnenes forældre. Der skal laves en forventningsafstemning, og I skal sammen finde frem til hvilke slags billeder der skal tages af børnene. Er der nogle særlige udtryk forældrene gerne vil fange af barnet? Er der særlige ønsker til belysning og baggrund? Her kan du for alvor byde ind med dine fotokompetencer. Husk at det er dig der har fagligheden, men at det naturligvis er kunden der i sidste ende skal tage beslutningen om hvordan billedet skal se ud.

Digitalkameraerne vinder frem, men den professionelle fotograf er fortsat relevant

De fleste af os går efterhånden rundt med vores smartphone overalt, uanset hvor vi befinder os. Som sådan har vi nærmest konstant et digitalkamera med os, og danskerne er generelt også vilde med at tage billeder. De professionelle fotografer er dog ikke i fare for at blive arbejdsløse. Den almene dansker er nemlig i modsætning til den professionelle fotograf ikke i stand til at tage det perfekte billede. Som selvstændig børnefotograf har du derfor din berettigelse, og rigtig mange forældre vil gerne betale de penge det koster, at fange de perfekte billeder af deres lille vidunder.

Næste skridt: Opret din virksomhed og find de første kunder

Det er altid vigtigt at finde sin egen niche blandt de mange fotogenrer, og børnefotografering er en af de mere spændende af slagsen. Er du klar til at kaste dig over din nye tilværelse som selvstændig? Og er du skrap til portrætter af de små poder? Så opret dit CVR-nummer i dag. I Danmark er det yderst let. Efterfølgende bør du få udviklet en professionelt udseende hjemmeside, og så er det ellers bare at gå på jagt efter dine første kunder.

You might also enjoy: