Kan du lide at tage billeder, ja lever du ligefrem af det, så arbejder du sikkert ofte med levende modeller i dit fotostudie. Og det kan være vanskeligt at få folk til at slappe af og se naturlige ud på et foto. Ikke mange mennesker, ja de færreste mennesker kan lide at blive fotograferet, så det er vigtigt at du kan få dine modeller til at slappe af.

For mange er det at blive fotograferet en kunstig situation, og de har svært ved at smile uanstrengt og være afslappede foran kameraets linse. Ikke mindst hvis du skal have folk til at gøre noget specielt, kan det være udfordrende.

Må vi foreslå, at du serverer et glas vin, for eksempel et glas prosecco af bedste kvalitet, når du har fotosessions? Et skønt glas Prosecco vil med sikkerhed få nervøsiteten til at lette, og det bliver lettere at få folk til at slappe af og smile naturligt til kameraet. Noget af den bedste Prosecco kan du for øjeblikket få i webshoppen Vinoteket.com, hvor der er et stort udvalg af Prosecco i alle prislag. Du kan både købe enkeltflasker og hele kasser med den herlige drik.

I Danmark blev det første portrætfotografi i form af et såkaldt daguerreotypi af den berømte billedhugger Bertel Thorvaldsen taget i 1843, og siden har det at arbejde med levende modeller været en stor del af fotografiets verden. I dag er der masser af fotografer, der ernærer sig som portrætfotografer, men også reklamefotografer og andre arbejder med levende modeller, og her hjælper et afslappende glas Prosecco altid på stemningen. Fototypen stills er en anden genre, som ikke kræver det samme, men sætter du en masse stills sammen efter hinanden, får man i virkeligheden levende billeder – så alle elementer i fotografiets forunderlige verden hører sammen og er forbundne med hinanden.

You might also enjoy: