Det er en kunst at fotografere, og det kræver sit at fange det rette øjeblik, den rigtige vinkel og den omkringliggende stemning. Det gælder også, når det kommer til indretningen af hjemmet. Elsker du selv at fotografere, uanset om det er professionelt eller som hobby, så vil du helt sikkert have et særligt øje for motiver.

Detaljernes magt

Selvom møbler uundgåeligt er det, der fylder mest i indretningen, er alle de omkringliggende detaljer, såsom farverne, loftet, væggene og diverse accessories, uden tvivl et vigtigt element i indretningen. Snørklede detaljer i loftet såsom stuk, billeder på væggene, planter, belysning, puder, nipsting, souvenirs, plakater, tapet, gulvtæpper, vægtæpper og sågar tæpper af plast – blandt mange andre ting – er alt sammen med til at gøre dit hjem personligt. Farver, mønstre, former og motiver har ydermere en stor indflydelse på indretningen, og i det store hele er de forskellige indretningsmuligheder næsten uden begrænsning. Mulighederne er uendelige. Som fotograf er du helt sikkert opmærksom på detaljer, og dette er uden tvivl noget, du vil kunne udnytte i din indretning.

Skab designharmoni

Der er ikke noget værre end et hjem, der virker rodet. Hvis du ønsker, dit hjem skal være indbydende, afslappende og smukt, er det vigtigt, du skaber designharmoni og sørger for, at dine ting er i samspil med hinanden. Sørg for at vælge farver, der komplimenterer eller skaber en smuk kontrast til hinanden. Vælg eventuelt et tema, hvis du ønsker, der skal være motiver eller mønstre på dine tæpper, puder, gardiner og lignende. Se om du kan frigøre plads, så dine rum ikke virker overfyldte. Find spændende elementer til din indretning, som kan inspirere dig i din fotografering. Det kan eksempelvis være et eksotisk tæppe, inspirerende plakater eller andre interessante detaljer. Du kan selvfølgelig også pryde dine vægge med egne værker, så dit hjem bliver ekstra personligt.

Motivernes muligheder

Motiver og specielle designs kan være med til at give dit hjem et helt særligt udtryk. Det kan være omrids af dyr, mennesker eller ting, bestemte former, portrætter og meget mere. Disse designs kan bruges på adskillige elementer både i loftet, på gulvet eller på væggene. Du skal selvfølgelig være opmærksom på, at du ikke overdriver, så din indretning bliver stressende, forvirret eller rodet at se på. Motiver, designs og endda citater kan være med til at inspirere dig, og måske får du lyst til at tage billeder i og af dit eget hjem. Hvis du har særlige elementer i dit hjem, leger med belysningen og fotograferer fra forskellige vinkler, kan du endda forbedre dine færdigheder derhjemme.

Undersøg og leg med de mange muligheder at indrette på, og indret dit eget hjem på en sådan måde, at det er med til at inspirere dig.

You might also enjoy: