Er du vild med fotografering, og er du allerede kompetent og erfaren indenfor branchen? Så overvej at tjene en ekstra skilling på alle dine flotte fotografier. Der er flere måder at gøre det på. I denne artikel kommer vi ind på hvordan du bedst sælger dine fotografier til dine kunder, samt hvordan du laver flotte plakater ud af dem.

Plakater hitter som aldrig før

Danskerne er i stigende grad interesserede i kunst og boligindretning. Har du tjekket en TV-oversigt ud og lagt mærke til hvor mange programmer du kan finde i sendefladen om disse emner? Vi kan godt afsløre allerede nu, at der er talrige at vælge imellem. Det er et symptom på de omtalte emners popularitet blandt borgerne her til lands.

Som fotograf er det noget du bør udnytte kommercielt. Danskerne er nemlig vilde med at hænge flotte fotografier, plakater og kunstværker på væggene. Og hvorfor ikke inspirere dem til at hænge lige netop dine fotografier på væggene? Du kan snildt tjene penge på din hobby og dine fotokompetencer.

Vælg din niche

Du kan let og enkelt omdanne dine fotografier til flotte plakater. Online findes der nemlig flere virksomheder som tilbyder dig, at du uploader dine fotografier til deres platform, hvorefter du så kan sælge fotografierne i plakatform. Det er smart og intuitivt, og det giver dig mulighed for at udnytte en helt ny forretningsmulighed.

En klar fordel ved at sælge plakater er, at omkostningerne på dit produkt er relativt lav. Dit overskud pr. solgte enhed kan derfor vise sig at blive tårnhøj. Forestil dig f.eks. at dine udgifter til produktionen af dine plakater er 20 kroner pr. plakat, hvilket er yderst realistisk, og måske endda lidt konservativt sat, og at du samtidig sælger dine plakater for 100-150 kroner pr. stk. Det kræver ikke den store matematiske forståelse før man indser, at der gemmer sig et pænt overskud her.

Inden du for alvor kommer i gang med de store udregninger, så bør du dog først finde din niche. Det er nemlig bedst hvis du specialiserer dig i at tage billeder af nogle enkelte ting. Erfaringsmæssigt vil du dermed kunne udvikle dig til en autoritet indenfor dette felt. Du kan f.eks. vælge at specialisere dig i billeder af arkitektur. Eller hvad med at tage billeder af fede biler og sportsvogne? Mulighederne er mange, og det hele er op til dig at beslutte. Du skal dog naturligvis altid spørge dig selv, om der er kunder til de specialfotos du har i sinde at tage.

Også gode muligheder for at sælge dine fotografier online

En anden måde hvorpå du kan sælge dine fotografier via din fotografvirksomhed, er ved at uploade dem til diverse foto-databaser på internettet. Der findes adskillige virksomheder som tilbyder fotografer penge, eller såkaldte royalties, hver gang en bruger downloader de billeder du har uploadet. Det er en glimrende mulighed for ekstra indtjening for dig. Måske kan du endda på sigt leve udelukkende af denne indtægt. Du skal dog i så fald regne med at skulle uploade en hel del billeder før det for alvor kan løbe rundt økonomisk.

You might also enjoy: