Har du lyst til at kaste dig ud i fotografiets spændende verden, så er der nok af muligheder at vælge imellem, hvis du vil opdyrke en særlig niche.

Gennem tiden har mange fotografer verden over slået sig op på bestemte genrer, og måske har du selv en mulighed her, hvis du kan dyrke et særligt talent? Her gennemgår vi nogle genrer, som det måske kan være interessant at kaste sig over.

  • Portrætter af babyer.

Ja, det kan lyde som en snæver genre, men det at fotografere de små mennesker, der netop er ankommet til en familie, vækker glæde og beundring hos dem, der ser på billederne. Og der er mange måder at skabe skønne babyportrætter på, så du kommer lidt længere end blot at fotografere den lille i sin vugge. Prøv at skabe sjove situationer, der viser den lille nys personlighed, og tag fotos af babyen sammen med de glade forældre. Der er intet, der skaber god stemning som et stemningsfuldt, sjovt eller anderledes billede af baby og hans eller hendes forældre.

  • Actionfotos

Med et godt actionfoto fryser du en handling, så den fanges i et splitsekund. Det gode actionfoto lyser af handling og udtryk, og det er slet ikke så enkelt, som det kan lyde. Genren har skabt mange gode sportsfotografer, men blandt de bedste actionfotografer ser vi også folk, der har specialiseret sig i fotos af dyr og naturfænomener.

  • Landskaber

Vil du fange naturen og dine omgivelser, skønne landskaber og store vidder i dit fotografi? Så kan du kaste dig over landskabsfotografering, som både rummer mulighed for at fange det nære og det store på én gang. De bedste landskabsfotografier kan næsten sidestilles med et klassisk maleri, men som fotograf har du mulighed for at kombinere virkeligheden med kunsten i endnu højere grad, end maleren har.

  • Modelfotografi

En særlig genre inden for fotografiet er modelfotografi, hvor du måske på én gang skal promovere et produkt og være med til at skabe og fastholde en karriere for en model. Mange fotografer begynder i det små med at tage portrætter af upcoming modeller – ofte unge mennesker som gerne vil gå modelvejen og for eksempel har brug for en portfolio at vise frem for bureauerne. Du kan hjælpe dem på vej med dine fotos og samtidig selv styrke din evner inden for denne særlige genre.

  • Fuglefotografering

Har du fået mod på actionfotografering, så er det en særlig del af denne genre at kaste dig over fotografering af fugle. At fange en fugl i flugten og dermed vise den i sit helt eget univers, er en kunst, som mange øver sig på i årevis. Nogle fotografer jagter deres drømmemotiv år efter år, og endelig lykkes det at få fanget rørdrummen, mens den flyver gennem luften, eller et andet motiv, der kan sætte dig på vinderpiedestalen som fuglefotograf.

You might also enjoy: