Kan du lide at fotografere? Ja, ellers var du jo nok ikke kommet forbi vores hjemmeside, hvor vi beskæftiger os med fotografering fra alle mulige vinkler, og vi er rigtig glade for, at du er kommet forbi. I denne artikel vil vi beskæftige os lidt med, hvordan du som fotograf kan komme godt i mål, hvis du skal fotografere i en situation, der kan være belastende for dem, du skal fotografere.

Det kan for eksempel være, hvis du skal fotografere til en begravelse eller en bisættelse. Især hvis den afdøde har haft en profil i det lokale samfund, vil der ofte være anledning til, at der er en fotograf til stede, og hvis det er dig, er det vigtigt, at du kan gøre det på en ordentlig måde.

I det sydvestsjællandske kan det for eksempel være en person fra Næstved, som begraves, og du er til stede som fotograf. Vi vil råde dig til på forhånd at tale med den lokale bedemand i Næstved, som står for arrangementet og på forhånd aftale, hvordan du kan være til stede. En lokal bedemand i Næstved vil kende til forholdene og vide, hvor det er opportunt, at du står, så du både kan få dine skud i kameraet og være diskret.

Empati er en vigtig ting

Når du skal fotografere mennesker, der er i en følsom situation, er det vigtigt, at du kan udvise den fornødne empati. Empati er evnen til at kunne sætte sig i andres sted og forstå, hvordan man skal tilgå dem. Den evne er uvurderlig, når du er fotograf. Det gælder ikke blot i en stærkt emotionel situation som en begravelse eller en bisættelse, men i alle situationer. De fotografer, der er gode til at fotografere børn, er det, fordi de kan komme i børnehøjde og forstå, hvordan børnene tænker. Og portrætfotografer skal være empatiske, hvis de skal få folk til at vise de sider af sig selv, der gør et portræt af dem nærværende og smukt.

Hvis du vil være en god fotograf, er det vigtigt, at du træner din evne til at være empatisk. Selv om empati hos de fleste er noget naturligt, er det også en følelse, vi kan træne, så vi kan bruge empati aktivt i vores relationer.

You might also enjoy: